Monday, June 28, 2010

NEW EXCITEMENT..

Cetusan... CikDibah ;P at 10:25 PM 1 comments
Hohohoho...my new fabrics just arrive...really excited and happy..Tak sabar mau pulang ke rumah....tapiii...mesin jahit tengah diservis...I just got a call from our admin officer..

"Puan, bungkusan puan dah sampai..."
jeng..jeng..jeng...inilah dia...


Bila bukak....Theres a very beatiful, colorful and ful..fulll fabrics..hehehe

Ini yang saya beli dari FABRICLUVZ

Dan ini dari TINYTINI



I just love ittttt...tak sabar naj menjahit..uhuhuhuh....

Sunday, June 27, 2010

New dresses...

Cetusan... CikDibah ;P at 1:54 AM 0 comments
Ikutkan plan saya dan suami, semalam (Sabtu) kami sekeluarga akan pergi kenduri sahabat saya di Kuantan..Jadi bolehlah saya menjamu mata di Kamdar sambil ingin beli kain untuk tempahan Maisarah...Jadi malam Jumaat tu, saya usaha habis-habisan menjahit baju baru, nak pakai pergi kendurilah katakan..heheheh...Hasilnya..TADAAA

Baju baru untuk ibu


Tudung baru untuk ibu..sedondon..hehehe

Baju Baru untuk kakak...

Hehehe..tetapi..last minit, plan tak menjadi gara-gara anak bujang demam selsema..maka baju baru ibu tu pakai pegi opis jelah esok..Kalau tak EL lah..heheheh


Wednesday, June 23, 2010

My First Touch

Cetusan... CikDibah ;P at 10:28 PM 0 comments
Semalam sangat excited bila mesin jahit dah sampai dari kampung. Lepas je tidurkan anak-anak, saya pun mula operasi... Hasrat dihati nak buat wallet macam CIK AS atau AYU ni..yang sangat cantek itu... sangat kemas dan menarik hati sungguh hasil tangan mereka..Memang hati saya dah tertawan. macam Ayu, I really adore sulaman tangan dia..cantek dan kemas...CIk As pulak, beg-beg dia cantek jugak...Mereka memang membuatkan saya sangat teruja nak mencuba..mmm..ntah macam mana terorder pulak wallet dari Cik As...saya tengah menunggu order saya dari Cik As nih dengan penuh sabar..Sampai nanti saya update ye...

Tapi, hati teringin gak nak try..Untuk suka-suka..kalo nak jual macam diorang tu tak mampu lah..heheheh..Cubaan pertama tidak berhasil, sangat tak kemas dan comot...Saya cuba sekali lagi..Hasilnya, agak memuaskan walaupun masih tidak kemas..

Ini Gambar hadapan nye..Bunga crochet tu saya beli dengan Huda.

Ini pulak Gambar dalam nya..Agak comot dan tidak kemas... Tapi boleh HANYA untuk diri sendiri...Hehehe...InsyaAllah by nextweek, fabric2 yang saya beli akan sampai..Barulah sesuai untuk dijahit. Weekend ni nak pergi Kamdar Kuantan cari kain untuk jahit barut dan bedung tempahan opismate ^___^

Tuesday, June 22, 2010

Just BEGIN...

Cetusan... CikDibah ;P at 10:21 PM 3 comments
Ini adalah sesuatu yang baru bagi saya.
Tapi hasil seni adalah sesuatu yang lama dalam diri saya.
Sebelum ni, saya hanya menjahit untuk keperluan sendiri.
Entah bagaimana, semasa sibuk menjahit peralatan untuk menyambut kelahiran anak,
tercetus idea untuk serius dalam bidang ini..
Since, saya pun amat berminat dalam bidang ini.
DI tambah pula dengan sokongan en suami...
Maka.....
Terhasillah blog ini..

Ok..This is my first entry...i'll update later with my things..

 

LittleTwinShoppe Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by New Baby Shop